Qui és l’Antoni Kirchner?

gatopardo

Barcelona, 1940.

Publicista i crític cinematogràfic.  Ha publicat articles, entre altres, a “Serra D’Or”, “Destino”, “La Vanguardia”; redactor i crític de cinema als periòdics “Tele/eXpres” i “Mundo Diario” i crític de televisió a“El Noticiero Universal”.  De totes aquestes publicacions ha estat enviat especial a diversos festivals de cinema i, preferentment, als  de Berlín, Canes i Venècia.

Ha col·laborat durant 10 anys en programes de ràdio, sempre com a cronista o crític cinematogràfic, a les emissores de Ràdio Peninsular (actualment RN5), Radio Nacional a Catalunya, i dirigit i presentat el primer programa de cinema de “Ràdio 4”.  Diverses col·laboracions en televisió a TVE/Catalunya.

Impulsor, junt amb en Jaume Figueras i Pere Fages, de la nova fórmula d’exhibició: els “cinema d’art i assaig”. A Barcelona van programar els cinemes Publi,  Alexis,  Atenes,  Ars,  Arkadin 1 i 2,  Maldà,  Capsa i Casablanca 1 i 2.

Des de 1982 a 2001:  Delegat de Cinematografia del Departament de Cultura de la Generalitat i Director de la Filmoteca de Catalunya.

En aquests anys va promoure la Escola de Cinema ESCAC, el Consorci “Catalan Films & TV”, l’oficina europea “Media Catalunya”, el programa europeu “PILOTS”…

Ha estat professor de l’ESCAC durant 13 anys.

Des de 2008  és un dels 17 “arbitrator” europeu de  la European Film Exporters Association.

Modera, cada setmana, el col·loqui dels “Sopars de Cinema”. “Sopars de Cinema” va començar el mes d’abril de 2007 als cinemes Alexandra. El gener del 2014 comença una nova etapa als cinemes Boliche.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s