Dimarts 12 de desembre, soparem pensant en “El sentido de un final”, de Ritesh Batra

La Verònica (Charlotte Rampling) i en Tony (Jim Broadbent) feia molt de temps que no es veien. De joves, camí de la Universitat, havien tingut una relació que no va progressar. Fins i tot en Tony va passar uns caps de setmana a casa de la Verònica. Allà va conèixer  la seva mare, Sarah (Emily Mortimer), una dona que comença a veure que el temps passa mentre viu un matrimoni que no acaba de quallar.

Ara, al cap dels anys, les seves vides tornen a coincidir en la reclamació que fa en Tony d’un objecte (un diari), d’una herència que la Verònica es nega a cedir. Què explica aquest diari? Quines històries podran reviure amb la seva lectura? Quins records es guarden entre les seves pàgines? “Crec que moltes vegades ens aferrem a les coses perquè volem seguir recordant; és una forma de mantenir una cosa viva “,diu Charlotte Rampling. El sentido de un finalde Ritesh Batra és l’adaptació de la novel·la homònima de Julian Barnes que juga amb la realitat i la ficció que podem guardar dels nostres vells records. La pel·lícula és una mena d’exploració de les històries que nosaltres mateixos ens creiem del nostre passat. Els anys poden perjudicar, en part, el sentit d’uns fets, però la memòria potser la manipulem, sense adonar-nos-en,  per crear uns records més favorables, no?

La solidesa de la cinematografia britànica, amb un repartiment de luxe (amb l’Emily Mortimer, per exemple, acabada de sortir de “La libreria”), al servei d’un text literari d’un dels escriptors europeus més reconeguts actualment conformen els principals atractius d’una pel·lícula que ens ha semblat ideal per cloure les sessions d’aquest any. Ara que acaba l’any, fem un repàs a la memòria? La real o la imaginada? Dimarts en podem parlar…

Antoni Kirchner

Sopars de Cinema Nº 85. Segona època. Dimarts 12 de desembre de 2017. A les 20:00: “El sentido de un final” de Ritesh Batra. Boliche Cinemes.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s