Tornem el dimarts 18 d’octubre de 2016!

foto_trenLes cròniques diuen que els espectadors que aquell gener de 1896 van assistir al segon programa del cinematògraf  van esgarrifar-se en veure, sobre el llençol blanc, la imatge d’un tren que es precipitava contra ells. La màquina esbufegava vapor i, atenció, iniciava la seva aparició a l’angle dret de la pantalla, ben petita i, des de la llunyania, avançava inexorablement cap als espectadors mentre adquiria unes proporcions mai vistes a la realitat…

L’arribada del tren a l’estació de La Ciotat, a la Provença, ja és una anècdota vinculada per sempre a la història del cinema i dels germans Lumière.  El cinema, aquell llenguatge encara desconegut, la imatge en moviment que ens mostra la realitat i la ficció i que les utilitza per explicar-nos històries, per comunicar-nos idees, havia fet acte de presència entre nosaltres per quedar-s’hi per sempre… si més no fins avui.

Però, un moment d’atenció, si us plau. Com anys després va dir en Jean-Luc Godard  a propòsit d’aquest film, “les pel·lícules  són el tren no l’estació”. Esbrinar què ens volen dir els autors, comentar els efectes que ens pot provocar una projecció, intentar separar el gra de la palla, l’embolcall que ens pots embadalir del moll de l’ós… aquesta és la renovada proposta que us fem desde els Sopars de Cinema del Boliche Cinemes.

Arriba la 4ª temporada  dels Sopars de Cinema amb la garantia d’una sala que s’ha consolidat  per una programació rigorosa que no s’ha de confondre ni en una programació avorrida ni forçosament minoritària.  Inaugurarem la nova temporada el proper dimarts 18 d’octubre amb ganes de retrobar-vos per parlar de cinema, per parlar de la vida que ens mostren les pel·lícules… Per parlar de la màquina del tren i de tots els trens que poden arribar a la nostra estació.

Us hem trobat a faltar, però ja queden pocs dies.

Antoni Kirchner

P.S. La pel·lícula seleccionada i l’horari us el comunicarem més endavant.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s