Dimarts 7 de juny soparem amb el metge (Un doctor en la campiña)

d24a6123_jair_sfez_3130Un camí llarg, en plena campanya. Un camí rural, recorregut a peu, amb la cartera a la mà. Una cartera un tant voluminosa, carregada d’estris –no se sap mai què haurà de necessitar: el tonòmetre, l’estetoscopi, unes quantes venes i apòsits, una goma d’hule per contenir hemorràgies, per realitzar un torniquet…- és la imatge d’un metge rural, un metge de poble.

Tots els que viuen en aquesta zona saben que poden comptar amb Jean-Pierre (François Cluzet), el metge que els ausculta, els cura i els tranquil·litza dia i nit, els 7 dies de la setmana, les 52 setmanes de l’any. El que ningú sap es que Jean-Pierre ha emmalaltit i ara assisteix a l’arribada de Nathalie (Marianne Denicourt), una doctora principiant que envien de l’hospital per ajudar-lo. Ara és el moment de veure si la Nathalie aconsegueix adaptar-se a aquesta nova vida i a substituir el que es creia … insubstituïble.

Aquestes són les circumstàncies en que es troben el protagonistes de Un doctor en la campiña, però la pel·lícula va molt més enllà. El director, Thomas Lilti, que ha estat metge abans que cineasta, vol tractar, també, el problema de la desertització mèdica en zones rurals i, sobre tot, vol parlar-nos de tolerància, de compartir, de col·laborar. Aquest és un cinema que va molt més enllà dels clixés en que s’embolcallen algunes obres. Pel·lícules com “Un doctor en la campiña” són d’una rara espècie. Fitxeu-vos-hi bé, ens parlen de… altruisme!

Quant de temps fa que no heu vist una pel·lícula que fitxi la seva atenció en l’altruisme? Doncs ara teniu oportunitat de veure’n una: aquesta! I teniu, també, oportunitat de  parlar-ne. On? En el Sopar de Cinema del pròxim dimarts. (On sinó?).

Us ho recomano, us hi espero, com sempre.

Antoni Kirchner

Sopars de Cinema Nº 57. Segona època. Dimarts 7 de juny de 2016. A les 20:00 “Un doctor en la campiña” de Thomas Lilti. Boliche Cinemes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s