Dimecres 6 d’abril, sopar de primavera amb “Nuestra Hermana Pequeña”

null

Kamamura és una ciutat marinera que està a uns 50 quilòmetres de Tòquio. A Kamamura tot just acaba d’arribar la primavera. Concretament el dimecres dia 6 d’abril  –quina casualitat!- començarà la festa del Hanami de la que ja en parlarem. A Kamamura hi ha una albereda on les flors dels cirerers formen un autèntic arc, com es pot veure en la fotografia que he triat per convidar-vos a veure plegats i a comentar una pel·lícula molt especial tituladaNuestra hermana pequeña del reconegut i multi premiat autor japonès Hirokazu Koreeda.

A Kamamura hi viuen tres germanes, que tenen entre 21 i 29 anys (Sachi, Yoshino i Chika) que comparteixen casa. En morir el seu pare, a qui no han vist en els darrers 15 anys, les tres joves viatgen al camp per assistir a l’enterrament i allà coneixen a Suzu (13 anys), la seva tímida germanastra. Suzu és filla de la dona per la que el pare de les noies va abandonar a la seva mare i tot i que el lligam familiar és fort no deixa de resultar una situació molt particular. El director intenta reflectir amb profunditat els prejudicis i els traumes que hauran de superar les quatre joves si volen construir una nova família.

En mans d’una producció occidental un tema com aquest podria ser l’esquema d’un melo amb profundes vinculacions psicològiques. En aquesta pel·lícula, amb protagonistes femenines d’una extrema subtilesa,  el director es submergeix en un univers femení per explorar la unió i l’amor en una família desestructurada, en la qual, tot i això, prevalen forts llaços.

El to de la pel·lícula el podeu intuir amb aquesta declaració del seu autor : “M’interessa molt la bellesa que neix quan comprenem – sense malenconia i obrint els nostres cors – que només som grans de sorra que formen part d’un tot, i que la ciutat, el temps de la ciutat, seguirà endavant tot i que nosaltres ja no hi siguem”.

Una persona, molt estimada, va confessar-me en sortir de veure “Nuestra hermana pequeña”  que se sentia més bona persona… Permeteu-me que us convidi a experimentar-ho en la sessió del pròxim “Sopar de Cinema”.

Antoni Kirchner

Sopars de Cinema Nº 53. Segona època. Dimecres 6 d’abril de 2016 a les 20:00: “Nuestra hermana pequeña”de Hirokazu Koreeda. Boliche Cinemes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s