Dimarts 17 de febrer, un sopar romàntic amb “Brasserie Romantic”

Brasserie foto 4Avui, 14 de febrer,és Sant Valentí. I, des de fa uns anys, estem adoptant des del punt de vista social, una festa  que es pot considerar anglosaxona. No és estrany, doncs, que els productors de la pel·lícula Brasserie Romantic hagin triat aquesta data per estrenar una pel·lícula que succeeix tota en una nit de Sant Valentí.  El nom  correspon a un restaurant que ha preparat un menú especial per aquesta ocasió, reservat exclusivament per a parelles.  Quines històries s’expliquen a cada  taula en aquest sopar? Aquest és el tema de la pel·lícula. Explicar-nos diverses històries que, a la vegada, mostren diferents situacions de parella…

Aquesta noia que està sopant sola és la Mia. Està mirant amb tota atenció una capsa de bombons amb forma de cor. On és la seva parella?  Per què està tant capficada amb aquests bombons si està a punt de sopar? Una taula més enrere hi ha el matrimoni format per en Paul, distribuïdor d’una marca d’automòbils i la seva esposa Roos. Aparentment tenen pocs misteris en la seva vida de parella. Formen allò que s’en diu un matrimoni consolidat. N’estem segurs?  Ho saben tot l’un de l’altre? No pot haver-hi sorpreses? Ell acaba de regalar-li, com sempre, una ampolleta de Chanel Nº 5  i ha reiterat, un altra cop, allò de la Marilyn Monroe. Ja està tot dit. Si no fos que…

Al darrere veiem un altre solitari, en Frank, que potser no tindrà temps per prendre els postres perquè aquesta mateixa nit surt de viatge cap a Buenos Aires. En realitat, més que sopar, el que pretén és prendre una altra cosa d’aquest restaurant. Sí, en aquesta taula hi ha històries del passat que volen reviscolar…

La Pasqualine, la directora de sala, és qui està dreta, ajudant a servir aquest sopar especial que està preparant l’Àngelo, el seu germà i xef d’aquesta Brasserie:

Ostres gratinades amb espinacs amb salsa de xampany. Colomí estofat amb endívies, col llombarda i xampinyons, servit amb salsa de Porto i de postres ‘Gerds frívols’.  Duo de gelat de gerds i crema cremada, cobert de crema de llet, gerds frescos i xocolata belga.

Hmmm! A mi s’em fa la boca aigua. I encara hem de veure amb tot detall  com preparen aquest plats, i tot just hem vist alguns dels clients que han de venir ja que les reserves han cobert totes les places.  Tots seran personatges que es convertiran en protagonistes de diverses històries que anirem coneixem a mida que els plats vagin sortint de la cuina. Ah!, la cuina. L’Àngelo i el seu equip també tenen un paper en aquesta pel·lícula coral que intenta presentar unes variants sobre el tema de la parella i l’amor, en forma de comèdia lleugera com una brandada però amb una varietat d’elements contundents com una escudella nadalenca…

Després de dues sessions intenses, dramàtiques, inoblidables, em vàreu demanar una comèdia, lleugera, però amb substància. L’hem trobat. És aquesta. Porta per títol “Brasserie Romantic” i la podrem assaborir el pròxim dimarts… si veniu, clar.

Antoni Kirchner

Sopars de Cinema Nº 32. Segona època. Dimarts 17 de febrer de 2015. A les 20:25 “Brasserie Romantic”  de Joël Vanhoebrouck.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s