Dimarts 23 de setembre serà el primer sopar de tardor “Antes del frío invierno”

22_Kristin_Scott_Thomas_et_Daniel_Auteuil_©_Fabrizio_MaltezePaul (Daniel Auteil) és un neurocirurgià de seixanta anys. Està casat amb la Lucie (Kristin Scott Thomas) i sempre han estat feliços, fins que un bon dia comencen a arribar rams de roses a casa, al seu gabinet, a l’Hospital, sense saber exactament qui  les envia ni per què.

En la imatge, el matrimoni estan assistint a una representació d’òpera. Tothom està absort pel que succeeix en l’escenari. Tothom no. En Paul mira a algú. A qui? A un conegut? A una pacient? Fa dies que una jove de vint anys no deixa de creuar-se en el camí d’en Paul. Serà a ella a qui està mirant fixament?

Malgrat la seva professió, malgrat la bona parella que forma amb la Lucie, malgrat els seus amics, al personatge d’en Paul no li queda més remei que fer-se aquesta pregunta després d’un incident inesperat: queda temps Antes del frio invierno de la vida per examinar si hauran malmès la seva existència?

El protagonista  no té una professió qualsevol: és neurocirurgià, penetra en el cap de les persones. “Veure –literalment- l’interior del cap d’algú és fascinant. Em va semblar interessant, des de el punt de vista simbòlic, escollir un personatge amb semblant professió, i que en un moment de la seva vida no aconsegueix aclarir les seves idees. La pel·lícula també va sorgir a partir d’aquesta contradicció”  confessa Philippe Claudel, escriptor i director de cinema del que fa uns anys vam veure el seu primer film “Hace mucho que te quiero”, la recorden?

Ara que tot just està començant la tardor m’ha semblat molt oportú veure a aquesta parella d’actors tant esplèndids del cinema europeu, interpretant a aquests personatges que estan enfrontats a descobrir les veritats ocultes abans que arribi l’hivern de la seva vida… Ens hi voldreu acompanyar ?  Us asseguro que no us en penedireu…

Sopars de Cinema Nº 20. Segona època. Dimarts 23 de setembre de 2014. A les 20:00 “Antes del frio invierno” de Philippe Claudel. Boliche Cinemes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s