Una mica de “Mel” per sopar (Dimarts 29, “Mel” de Valeria Golino)

Doc 1.Irene. També la coneixen, alguns, pocs, com “Mel”. Potser hi ha qui pensa que és la viva imatge de l’ “Àngel de la Mort” però aquesta figura està reservada –literàriament  parlant- als assassins en sèrie. I aquest no és el cas de Mel.  Ella viu sola, té 32 anys i en fa tres que ha decidit dedicar la seva vida assistint i alleujant el sofriment de persones que ja no poden, que no tenen forces, per continuar aguantant el patiment i que cerquen una ajuda. Però a Itàlia, com a molts països europeus, l’eutanàsia no està permesa.

El tema es prou delicat com per dedicar-li tota la nostra atenció perquè, i això és important, molt important, el tractament que la Valeria Golino, la directora, ha fet del tema li ha valgut el reconeixement de l’Oficina Ecumènica del Cinema que li va atorgar una menció especial en el darrer festival de Canes amb la següent justificació:  La pel·lícula presenta, amb  justesa i  sensibilitat,  la qüestió:  al final de la vida,  fins on l’amor pot ajudar a no abandonar als pacients a la seva solitud i al seu  patiment ?”.

“Mel” és el nom en clau de la Irene. Ella rep els missatges que reclamen una ajuda d’uns amics metges i organitza, tota sola, el procediment que acabarà implicant tant sols al malalt que, voluntàriament, ha sol·licitat aquesta assistència. A mi em va impressionar el film, la personalitat d’aquesta jove i la postura absolutament ben definida que manté davant de possibles alteracions dels veritables motius que demanen la seva actuació.

I vaig sortir de la sala del Boliche amb molts interrogants, amb moltes preguntes que voldrien tenir resposta i espero, entre tots, que les trobarem el pròxim dimarts.

Antoni K.

Sopars de Cinema. Segona època. Nº 13. Dimarts 29 d’abril de 2014. A les 20:10 “Mel” de Valeria Golino. Boliche Cinemes

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s