Dimarts 25 de març, ens allisarem el “Pelo Malo”

news_PeloMaloHeu vist mai una pel·lícula veneçolana que no sigui una coproducció i d’aventures? Jo mai  he vist una pel·lícula veneçolana que ens parli de les persones (no de personatges) que viuen en els barris d’una caòtica Caracas. Unes famílies que no fan cas del que diuen a la  televisió els polítics “bolivarians”, que parlen de plans socials mentre  elles viuen dia a dia les mancances d’un dels països amb més pous i extraccions petrolíferes d’aquell Continent.

Us confesso que no sabia si seleccionar o no Pelo Malo”, de Mariana Rondón. Alguns tertulians em demanen una comèdia i “Pelo Malo” no ho és. Però…aquesta pel·lícula va guanyar la Conxa d’Or del darrer festival de Sant Sebastià i un munt de premis arreu del món i la crítica, en general,  l’ha deixa molt i molt bé: “Amb elements en aparença tènues, tractats per provocar un progressiu impacte emocional en l’espectador, Mariana Rondón teixeix una història íntima que s’expandeix a un entorn social en ocasions colpidor (…) Puntuació: 5 estrelles (sobre 5)”, escriu en Lluís Bonet  La Vanguardia.  “Està ben descrita la crisi, els somnis (…) d’aquest nen (…) Resulta creïble el que veus i el que escoltes. Encara que hi ha moments també difícils o fregant, de vegades, la sordidesa” opina en Carlos Boyero a El País. “Pelo Malo” és bonica, dura i sincera. (…) Mariana Rondón ens fereix però també ens enamora. (…) Puntuació: 4 1/2 estrelles(sobre 5) puntualitza Sergio Pinilla a Cinemania…

Junior és un nen que té 9 anys i el “pèl dolent”, com podeu veure en la fotografia, obstinadament arrissat. Ell se’l vol allisar per a la foto de la seva escola i així veure’s com un cantant de moda, com l’aníma la seva àvia però aquesta actitut crea un enfrontament amb la seva mare, Marta, una jove vídua i aturada.

Marta, Junior i el germà petit viuen en grans edificis plurifamiliars. Com els que està mirant en Junior en la imatge de dalt.  Marta, està desbordada perquè és molt complicat sobreviure a la ciutat de Caracas, i  cada vegada està essent més intolerant amb l’obsessió de Junior i el seu cabell.  Què li diríeu a una mare que sembla no adonar-se’n que el seu fill vol ser estimat, abans que aquest es vegi obligat a prendre una dolorosa decisió?

No, no ho m’ho digueu ara. Podeu dir-ho en el col·loqui del Sopars de Cinema del pròxim dimarts.  Avui m’han trucat i m’han demanat una oportunitat per a “Pelo Malo”. No m’he atrevit a dir que no. I vosaltres, apreciats tertulians, us atrevireu a dir que no, no venint?  Direu que no o que sí?

Antoni Kirchner

Sopars de Cinema. Segona época. Nº 9. Dimarts 25 de març de 2014.   A les 20:00:   “Pelo Malo” de Mariana Rondón. Boliche Cinemes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s