Dimarts 18 de març soparem amb la Mary (“Al encuentro de Mr.Banks”)

21040543_20131022155137011.jpg-r_640_600-b_1_D6D6D6-f_jpg-q_x-xxyxx Doc 5 bEstic segur que sabeu que ella és l’Emma Thomson i que ell és en Tom Hanks. Són els protagonistes del film “Al encuentro de Mr. Banks”. Interpreten a Walt Disney i a Pamela Lyndon Travers, autora del llibre “Mary Poppins”. No us estranyi que en Disney estigui com mig agenollat, agafant-li la mà a Mrs. Travers. Fa vint anys que li vol comprar els drets del seu llibre per dur al cinema a la “Mary Poppins”. I fa 20 anys que Mrs. Travers es nega rotundament. Sols cal mirar la cara d’un i de l’altra. Ella, absolutament decidida a continuar dient no, no i no. No l’hi agraden els dibuixos animats, no l’hi agraden les pel·lícules que en diuen musicals i està convençuda que Walt Disney tergiversarà, manipularà l’esperit del seu llibre a la seva conveniència sense respectar l’esperit que ella l’hi ha donat. Però… quin és aquest esperit. Què hi ha, en el fons del fons, en el text, en la història de “Mary Poppins”?

Dono per fet que tots els tertulians que puguin llegir aquesta convocatòria han vist, si més no una vegada, el film “Mary Poppins”. Aleshores, què ens pot oferir una pel·lícula que explica la resistència d’un autora a que el seu llibre passi a la pantalla quan tots sabem que va acabar cedint a l’ insistència d’aquest home que la mira (fixeu-vos-hi bé) amb ulls de rabosa a punt de saltar-li al coll. I ella? Els seus vermellosos rinxols semblen que estiguin  a punt d’una sobtada verticalitat (o sigui que a la Miss Travers se li posin el cabells de punta) sols d’imaginar que en la pel·lícula poden sortir uns pingüins ballant amb l’ escura-xemeneies. Si sabem el final, a què ve la pel·lícula…

En primer lloc a descobrir-nos com i perquè es va aconseguir vèncer aquesta resistència. Ens introduirem, una mica, en la vida, en el passat, d’aquests dos protagonistes i, nosaltres, en la tertúlia, mirarem d’esbrinar què hi havia darrere de la personalitat de l’anomena’t “el mag de Burbank”.

Una interpretació extraordinària d’Emma Thomson, un paper difícil i molt ben resolt per en Tom Hanks i una acurada selecció de secundaris. I, embolcallant tot això: el cinema per dins.  Què més podríem demanar per completar els desitjos d’un bon “Sopar de Cinema”? Sí, falta el més important: la vostra presència, com sempre.

Antoni K.

Sopars de Cinema. Segona època. Nº8. Dimarts 18 de març de 2014. A les 20:00 “Al encuentro de Mr. Banks” de John Lee Hancock. Boliche Cinemes.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s