Michael Douglas és “Un hombre solitario”. Sopem amb ell?

solitary-man-movie-7bMichael Douglas interpreta a Ben Kalmen, un novaiorquès que ja està en la ‘cinquantena’ i que ha estat un empresari d’èxit . Fins i tot va sortir a la portada de ‘Forbes’, la revista dels professionals ‘vip’, habitualment reservada als qui representen laimatge de l’èxit.  Ben Kalmen  ha estat un emblemàtic propietari d’una xarxa de concessionaris d’automòbils. Es podria dir que fins i tot el vent bufava a favor d’ell…

Però ara, en el moment en què el veiem en aquesta imatge, tot és molt diferent. Què ha passat amb la seva carrera professional? I amb la personal?  Era conscient  que prenia decisions arriscades, equivocades?  Per què ho ha fet?  (Sembla que Ben Kalmen, el personatge i Michael Douglas, l’actor, pateixen els mateixos síndromes que tenien Enric VIII i Lluis XIV…).

Ben Kalmen és un personatge que sembla  escrit pensant directament amb en Michael Douglas. Suposo que per això mateix la seva interpretació ha motivat a tota la crítica, especialment la nord americana, que han multiplicat els elogis a la composició del seu personatge. No recordo on he llegit que, probablement, els guionistes s’hagin inspirat en ‘algun’ aspecte de la biografia de l’actor.

Ara el trobem assegut en el banc dels seus records més emotius i al seu costat hi ha la que ha estat la seva esposa (Susan Sarandon).  Estan junts, en el ‘seu’ banc, i desprès d’haver viscut molt i d’haver patit molt… ara sembla que el destí (el destí ara i aquí és la Susan Sarandon) l’hi ofereixi la darrera oportunitat de la seva vida. I la rotunditat en què ho estic escrivint correspon exactament a la situació que viu el personatge: la darrera oportunitat de la seva vida.

La pel·lícula es titula “Un hombre solitario”.  Davant la càmera hi ha aquests actors i d’altres, com Danny DeVito, prou coneguts. Darrera hi trobem,  com a directors, Brian Koppelman i David Levien, dos experts guionistes que han treballat en equip per Steven Soderberg, un ‘home de cine’ que ha fet de tot:  productor (“Un hombre solitario”, “Syriana”, “Buenas noches y buena suerte”,  “Una mirada en la oscuridad”, “Michael Clayton”);  director (“Erin Brockovich”, “Solaris”,  “El buen alemán”, “Ocean’s Thirteen”) a més de guionista, muntador i director de fotografia.

Tornem a la fotografia. Estem a la darrera escena. Falten 60 segons per què la Susan Sarandon s’aixequi i repeteixi el seu oferiment de refer la seva vida. Li diu que el deixa sol un moment per què s’ho pensi mentre ella se’n va cap al seu automòbil. Ell s’aixeca i… suposo que no espereu que us digui què decidirà, oi?

El pròxim dimarts ho podrem veure i desprès parlar-ne … si veniu, clar.

Antoni K.

Sopars de Cinema Nº 260.  Dimarts 8 d’octubre de 2013.  A les 20:20:  “Un hombre solitario” de Brian Koppelman i David Levien.    Al Cinema Alexandra.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s