La temporada 2012 – 2013 en unes frases

Aquesta és una selecció algunes de les frases amb les que vaig iniciar els comentaris sobre cada una de les pel·lícules que ha format part dels Sopars de Cinema, des de el setembre de 2012 al juliol de 2013.

4  Días de Mayo:  “De vegades, més que una línia entre l’amic i l’enemic…                             el que hi ha és una línia entre el bé i el mal…”

7 Días en La Habana:  Si yo a Cuba le cantara,… le cantara una canción …tendría que ser un son, un son revolucionario, pié con pié, mano con mano, corazón a corazón… corazón a corazón. Pié con pié, mano con mano… como se le habla a un hermano”.

 Al otro ladoAbraham estava disposat a sacrificar el seu fill Ismael, per mostrar a Déu la seva obediència. Abans que Abraham pogués matar el seu fill, Déu li va enviar un xai per sacrificar-lo al seu lloc.  Nejat li vaig preguntar al seu pare si l’hauria sacrificat també. I què et va dir?,va preguntar Susanne Staub. I Nejat respongué: Que fins i tot es faria enemic de Déu… per protegir-me”.

Amor:  “Les persones de 30 anys parlen de l’amor que neix…, jo…, de l’amor que s’acaba”.

Amor bajo el espino blanco:  “No he pogut esperar fins que tinguessis 25 anys, però t’he  esperat tota la vida”.

Amor es todo lo que necesitas:  “Quan entres en un somni, però saps que no estàs  somiant…  això  és amor!” 

A puerta fria:  El que es denuncia és que hi ha una data de caducitat… tant en les persones com en els productes. Vivim en un món on tot és efímer, tot són mercaderies de consum “.  

Aritmética emocional:  “La seva mirada semblava dir: ‘Vostè i jo sabem on vaig. Aviat estaré mort.  Ja sap l’horror que m’espera. ¿Què opina d’això?’…Mirant aquesta  foto vaig tenir la sensació que l’home em parlava a mi “.

Asuntos privados en lugares públicos:  “ Els nostres destins, les nostres vides, son sempre guiades. El nostre destí pot dependre de persones a qui no hem conegut mai”.

Bárbara:  «Estàvem d’acord (el guionista i jo) per concebre que aquesta dona estava esquinçada, com ho estava  Alemanya entre la RFA i RDA. Bàrbara, és, igualment, compartida  entre el seu deure, la seva responsabilitat i el seu desig d’hedonisme. Es troba en el mateix esquema de molts personatges de les pel·lícules d’Alfred Hitchcock».

Bestias del sur salvaje:  “Sóc una petita peça en un univers molt gran i això està bé”.

Borrachera de poder:  “Quan es té una certa moral de combat, de poder, fa falta molt poc per deixar-se portar, per passar a l’embriaguesa… a l’excés…” .

Café de Flore:   “De vegades és millor apartar-se  i deixar que el dolor flueixi i passi de llarg, perquè en cas contrari… és impossible continuar vivint” .

César debe morir:  “Des que he conegut l’art…, la meva cel·la s’ha convertit en una presó”.  

Cruz del Sur:  “No te rindas… porque cada dia es un comienzo nuevo, porque ésta es la hora y el mejor momento, porque no estás solo…, porque yo te quiero…”

Días de pesca en Patagonia:  “La culpa, la felicitat, la mort, l’amor … són temes recurrents en el meu cinema.   No n’hi ha molts més.” 

 El Chef, la receta de la felicidad :  “Com és un llenguatge…,moltes vegades no ho entenem. Però… menjar i respirar és l’únic que fem des que naixem”.

El hombre de las mariposas :  “Un savi hindú va dir que tot el que imaginem existeix en l’univers, o existirà. El que no existeix no el podem imaginar, i si existeix i no el coneixem…, és el nostre problema”.

El profesor:  “La naturalesa fa a totes les persones iguals…, l’educació les fa diferents”. 

El último viaje del juez Feng:   “Aquesta pel·lícula és una atípica road-movie   on els protagonistes duen la justícia…  allà on la modernitat sona a ciència-ficció”.

El vendedor:  “Un cavall és un animal elegant…   tu pots vendre un cavall…”  

En la casa:  Vaig tenir molt present a Luis Buñuel… quan va dir que cal filmar la realitat com un somni… i el somni… com la realitat”.

Il Divo:  “Ho vam llegir en els evangelis: quan a Jesuscrist  se li preguntava què era la veritat …,Ell mai responia “.        

Infancia clandestina:  “Som el resultat de la suma.. de tots els moments de la nostra vida”.  

Intocable:  “– On pots trobar un tetraplègic?  – No ho sé.  – Allà, on el vas deixar”. 

La bibicleta verde:  “El meu somni?  Que un home llogui ‘La bicicleta verda’ en un videoclub “.

La Caza:  “Eduqueu als nens i no serà necessari castigar els homes”.

La cocinera del Presidente: “Mantenir la salut amb una dieta molt severa,… és una malaltia molt avorrida”.

La dama de honor:  “En realitat l’amor no existeix … el que existeix són… les proves d’amor”

Las flores de la guerra:  “Les dones són sempre les grans víctimes de qualsevol guerra…,i també més fortes i fiables que els homes”.

La fortuna de vivir:  “La llibertat no és ociositat, és un ús lliure del temps…, l’elecció del treball i l’esforç. Ser lliure, llavors, no vol dir no fer res…, sinó decidir el que es fa o no es fa en la vida” 

Martes, después de Navidad: «Qui té dues dones, perd l’ànima;  qui té dues cases…, perd el seny».

Mil años de oración:  “No sempre cal entendre un determinat idioma per saber què s’està expressant. Les emocions són molt més importants”.

No:  “…La oposición tiene sus lamentos de socialismos, sí. Pero lo único que le interesa a la gente es la repartija,  y además saben que con el socialismo … eso es miserable.  En cambio usted, tiene un sistema en el que cualquiera puede ser rico. ¡Ojo!, no todos…cualquiera… No se puede perder… cuando todos apuestan por ser…  ese cualquiera…”  

Reality: “Avui… no sortir a la televisió…  és un signe d’elegància.” 

Tomboy: “Vostè i jo no veiem les coses com són. . Veiem les coses com som”. 

Un asunto real: “Sin duda el mayor placer de esa bestia que se llama vulgo consiste en ver descender hasta su nivel a los que por mucho tiempo vio a mayor altura”.    Benito Pérez Galdós.

                                                                                                                                    

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s